eZdravje

Ime partnerja – Okrajšava
Piedemont regija – PDMT

Zasnova in pristop

Regione Piemonte izvaja pilotni projekt e-Zdravje, s ciljem podpiranja mobilnosti invalidov v urbanih območjih. Pilot želi rešiti logistične in operativne težave za upravičene osebe, kjer oznako trenutno izdajajo na občini stalnega prebivališča (po odobritvi lokalnih javnih zdravstvenih organizacij), veljavno je po vsej Italiji, vendar so postopki za pridobivanje dovoljenja v vsakem mestu drugačni, kar pa povzroča pomembne omejitve veljavnosti za certificiranje. Poleg tega je trenutno možno kupon enostavno ponarediti, obstaja več primerov zlorabe.

Razvita rešitev pilota temelji na razvoju enotnega in enostavnega sistema upravljanja in nadzora, ter na njegovi enostavni izvedbi. To naj bi omogočilo javnim organom, da bi imeli poenoten sistem nadzora parkirnih kartic za invalide.  

Da bi zagotovili trajnost projekta , Regione Piemonte želi vzpostaviti stalno delovno mizo z vsemi deležniki (vključno s predstavniki glavnih združenj, ki zastopajo ljudi z okvaro), z obstoječo IKT platformo za upravljanje informacije o avtomobilih (javni register avtomobilov), z IKT platformo za upravljanje z informacijami o sanitarijih. IKT platformo za upravljanje z osebnimi podatki bi bilo potrebno vključiti za učinkovitejšo uporabo podatkov, da bi ustvarili integrirano bazo podatkov IKT področja. 

Vključevanje končnih uporabnikov v teme kot so zdravje, socialna vključenost in trajnostna mobilnost je bil pravi pristop za odpravo ozkih grl in težav pri uporabi regulatornega okvira. 

Pilot prispeva tudi k izvajanju priporočila n° 8546/98 Sveta Evropske unije, katerih označevanje je že v veljavi v 15-ih evropskih državah. Prenos pilotnih rezultatov v druga mesta srednje Evrope lahko spodbudi razvoj čez-regijskega živega laboratorija na to temo.

Za več informacij obiščite: http://www.regione.piemonte.it/innovazione/index.php?option=com_content&task=view&id=2183

Lahko se obrnete na odgovorne osebe CentraLab pilota e-zdravje:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Login Form