Eko-turizem

Ime partnerja – Okrajšava
Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede - UNIMB

Koncept in pristop pilota

Z rešitvami spleta 2,0 in konceptom živega laboratorija, ocenjujemo, ali je z aktivno udeležbo turistov in turističnih ponudnikov možno soustvarjati inovativne procese na področju novih ekoloških turističnih storitev. Pilot Eco-turizem gosti Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, v okviru svojega okolja živega laboratorija, raziskovanja inovacij in razvoja v turističnem sektorju. Pilot predstavlja gorenjsko regijo v Sloveniji.

Platforma je nastala kot eksperiment živega laboratorija, kjer Turistični ponudniki (TSP) in turisti delijo skupno platformo; TSP naloži svoje obstoječe turistične ponudbe in turisti naložijo svoje izkušnje o znamenitostih iz "realnega življenja" in poti, ki so jih odkrili. Platforma bo omogočala soustvarjanje novih in inovativnih turističnih poti, kjer lahko uporabniki delijo, ocenijo in komentirajo vsebino - to omogoča takojšnje sodelovanje in povratne informacije med zainteresiranimi stranmi.

Cilji našega pilota, so:

Glavni cilji / Poslanstvo:

  • Večje število turistov na gorenjskem.
  • Da bi turisti preživeli vsaj eno noč več v regiji.
  • Razumeti trende na področju eko turizma.
  • Soustvarjanje novih turističnih izdelkov in vsebin skupaj s končnimi uporabniki / deležniki.
  • Ponovna uporaba obstoječih storitev v nove in inovativne ponudbe.
  • Čezmejno sodelovanje.

Nadaljnji cilji:

  • Razvoj novih izdelkov in storitev z udeležbo končnega uporabnika.
  • Povezati vse zainteresirane strani z uporabo sodobnih tehnologij v eno spletno skupnost.

Osnovni cilj je vzpostavitev pilota z metodologijo živega laboratorija, ki omogoča vključevanje vseh zainteresiranih strani, ki sodelujejo pri soustvarjanju novih proizvodov in storitev na področju ekološkega turizma. To se nanaša predvsem na učinkovito vključevanje uporabniških storitev.

Kaj platforma pilota omogoča?

Pilot, ki smo ga ustvarili, je platforma, kjer turistični ponudniki (TSP) in turisti delijo skupno "igrišče", kar pomeni, da turistični ponudniki naložijo svoje obstoječe turistične ponudbe in turisti naložijo svoje izkušnje o znamenitostih iz "realnega življenja" in poti, ki jih so odkrili. TSP bo tako imel vpogled, kaj turisti dejansko želijo.

Platforma omogoča ustvarjanje računa, besedil, fotografij in video posnetkov ter delitev / uporabo obstoječih znamenitosti ali poti. Platforma je uporabniku prijazna in ima možnost dodajanja nove države in novih storitev z njo. Dejstvo, da gre za spletni portal, pomeni, da praktično ni omejitev v transnacionalno uporabi.

Za več informacij obiščite: http://gogorenjska.com

Lahko se obrnete na odgovorne osebe CentraLab Eko-turizem pilotna:

Andreja Pucihar
Ana Malešič
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Gregor Lenart
Mojca Gabrovšek

Login Form