Podnebne spremembe

Ime partnerja – Okrajšava
Informatica Trentina – INTN

Zasnova in pristop

Informatica Trentina razvija pilotni projekt o podnebnih spremembah, zlasti varčevanje z energijo v javni domeni. Dejstvo je, da javna razsvetljava predstavlja enega glavnih stroškov  in je pomemben vir porabe energije za občine v Italiji. V občini Campodenno – mestece s približno 1.000 prebivalci v regiji Trento – bo CentraLab razvil projekt za oddaljen nadzor javne razsvetljave s sistemom z inteligentnimi sistemi v smislu »Pametno mesto«. Skupaj z našim tehničnim partnerjem, Algorab smo zasnovali majhen in inovativen sistem za spreminjanje vsakega vira svetlobe v »inteligentno ulično svetilko« in je zasnovano kot brezžično omrežno vozlišče. V občini bo nameščenih 129 svetlobnih virov. Po radiu vsaka inteligentna ulična luč išče drugo ulično luč in se poveže z njo. Potem ta druga ulična luč poišče najbližjo tretjo ulično luč in vzpostavi novo radijsko povezavo. Kot verižna reakcija se ta postopek ponovi za vsako inteligentno ulično lučjo, dokler vse povsod tvorijo veliko električno omrežje, ki  razširjeno pokriva celotno mesto. Zahvaljujoč temu nizkemu električnemu omrežju, bo nadzor v središču mesta potekal oddaljeno za vsako posamezno luč. Osvetljevanje bo delovalo po njegovi najnižji svetlobni intenziteti. Sistem bo tako prihranil maksimalno količino, poleg tega pa nemudoma vemo, če je katera ulična luč v okvari.  

Inteligentna ulična luč lahko tudi sliši: v okolici se širi ducate senzorjev, ki ves čas »govorijo« ulični luči kaj se dogaja okoli nje: če je na voljo parkirni prostor za parkiranje avtomobila, če je čas za namakanje gredice, kjer rastejo cvetlice, če prihaja avtobus ali če je potrebno izprazniti koš za smeti. V konkretnem primeru občine Campodenno in zahvaljujoč neodvisni in odprti daljinsko upravljalni mreži, bo eksperimentiranje pilota lahko posredovalo podatke, ki se nanašajo na področje spremljanja okolja in video nadzor nekaterih področij. Vse informacije v zvezi z energijo in spremljanjem stanja okolja bodo na voljo vsem državljanom s pomočjo spletne aplikacije do konca leta 2013. 


Za več informacij obiščite: http://www.investintrentino.it/News/CentraLab-project-for-a-Smart-Lighting-System-in-Campodenno

Lahko se obrnete na odgovorne osebe iz pilota CentraLaba Podnebne spremembe:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Login Form