Mikro-KKV hálózatok

A partner neve - rövidítés
Kielce Technológiai Park – KTP

Koncepció és megközelítés

A Kielce Technológiai Park pilot projekt fejlesztése a mikro KKV hálózatnak.

A "mikro-kis-és középvállalkozások hálózatának" kezdettől fogva a KTP (Technológiai Inkubátor és Technológiai Központ) infrastruktúráját bérlő, valamint szolgáltatásait használó külső cégeket tartották. A hálózat több mint 70 vállalkozásból áll.

A legtöbb KPT cég a kreatív ágazatot képviseli – kapcsolódik az ipari formatervezéshez és az IKT iparhoz, egy részük a hatékony energetikai megoldásokkal foglalkozik.

A végleges formájában az IKT platform 3 zónából áll, a véglegesen implementációra 2013 októberében kerül sor.

1 zóna - magánembereknek, akik saját vállalkozásba kezdenének

  • itt egy elektronikus jelentkezési lap fejlesztésére kerül sor, ami lehetővé teszi a professzionális üzleti terv készítését, az egyéb szükséges paraméterek kiszámításával együtt. A felhasználó képes lesz a kidolgozott üzleti terv nyomtatására ill. pdf formátumban való elmentésére.
  • Elektronikus kalkulátor támogatja az irodai elhelyezési igény, a kapcsolódó díjak kiszámítását, beleértve a kedvezményes bérleti árakat is. A kalkulátor figyelembe veszi a két lehetséges bérleti opciót (kedvezményes vagy anélküli). Az üzleti ötlettel rendelkezők, ha a KTP-nél szeretnék elindítani vállalkozásukat, könnyen kitalálhatják, mennyit kell fizetniük az irodai elhelyezésért.

2 zóna - a KTP bérlőinek (belső vállalatoknak): 

  • Itt intranet fejlesztésére kerül sor. A belső, speciális szolgáltatásokat nyújtó felület kifejlesztésének célja, hogy integrálja a KTP-s környezetet és megkönnyítse ebben a környezetben az összes csoport számára a kommunikációt, pl. KTP bérlők és alkalmazottak. A bérlők számára nyújtott szolgáltatások használatának feltétele a bejelentkezés. A rendszer menedzsmentjét adminisztrátor végzi, a CMS szintjén, amin a KTP weblapja is alapszik.
  • Ezen kívül a résztvevő vállalatokról egy professzionális, elektronikus adatbázis is elkészül. A KTP alkalmazottai érik el az adatbázist, amit a pilot projekt részeként implementáltak. Új szolgáltatásokat adtak a menedzsment támogató rendszerhez (CMS PRODUCER), ami a KTP weboldalát támogatja. Az új funkciók a szolgáltatások hatékonyságának fejlesztésére lettek létrehozva. A kibővített rendszer most lehetővé teszi a bérlők profiljainak kezelését, a bérlők közti keresést különféle kritériumok szerint. Kialakítottak egy "partnerkapcsolati területet" is. Minden bérlőhöz rendeltek egy KTPs munkatársat, ami segíti a 2 fél közti kommunikációt.

 3 zóna – a KTP-vel együttműködő külső vállalkozásoknak: 

  • A KTP 2 infokioszkot működtet. Ezeken az információs oldalakon a KTP teljes wboldala elérhető, az inkubátor épületek, a Technológia Centrum, beruházási területek, valmint a helyiségekben elhelyezedő cégek is megjeleníthetők. Külső vállalatok láthatják a KTP és a bérlők kínálatát is.
  • A KTP weboldal mobil változata is elindult m.technopark.kielce.pl), amely tartalmazza a legfontosabb információkat. Ez is a CMS rendszeren keresztül menedzselhető. A weblap már meglévő elérési lehetőségein (számítógép és laptop) kívül az új technológia révén okostelefonnal és táblagéppel is elérhető. Helytől függetlenül mindig elérhető a KTP kínálata, könnyen és gyorsan. A mobil oldal fő előnyei: a szükségtelen grafikai elemek kiiktatása, egyszerűbb stílus és tipográfia, könnyű navigáció, a legfontosabb információk elérése.
  • KTP weboldal gyengénlátóknak: erre a verzióra is könyű átkapcsolni, csupán a weblap jobb felső sarkában lévő ikonra kell kattintani (www.technopark.kielce.pl).
  • Konferenciaterem-foglalás (online foglalhatók a bérlői zóna és a külső vállalati zóna termei), a modul része lesz a helyiségek bemutatása, foglalási naptár, befogadó kapacitás. Nyilvános naptár jelzi az érdeklődőknek, ha a konferenciaterem szabad. Ez a funkció felgyorsítja és automatizálja a bérlési folyamatot.
  • A partnerkereső megoldás (hálózat) azért készült, hogy támogassa a lehetséges üzleti partnerek felkutatását, és regisztrációt a KTP által szervezett eseményekre. Az alkalmazás lehetővé teszi a vállalatnak, hogy létrehozza saját profilját. A profil tartalmazza a cégnek és tevékenységének rövid bemutatását. Ezen kívül a logo hozzáadására is van lehetőség. A regisztrált cégek közti keresési és meghívó küldés lehetővé teszi egyéni üzleti naptár létrehozását is.
 
Kapcsolatba léphet a CentraLab Mikro KKV hálózat pilot-jának felelőseivel:


Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.