eEgészségügy

A partner neve - rövidítés
Piemont Régió – PDMT

Koncepció és megközelítés

A Piemont Régió egy e-egészségügyi kísérleti projektet hajt végre azzal a céllal, hogy támogassa a fogyatékos emberek mobilitását a városi területeken. A kifejlesztett akció a kedvezményezett személy logisztikai és operatív problémáit akarja megoldani, mivel az igazolást jelenleg a lakóhely szerinti önkormányzat adja ki, (miután azt a helyi egészségügyi szervezetek engedélyezték), ez érvényes egész Olaszországban, de az engedélyezési eljárások minden városban különbözőek, és ez jelentős korlátot jelent az érvényesség tanúsításában. Mivel az igazolást jelenleg könnyű hamisítani, számos visszaélés történt.

A pilot során megvalósított kísérleti megoldás alapja egy egységes és egyszerű irányító és ellenőrző rendszer, ami könnyen bevezethető. Ez lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy egy egységes ellenőrzési rendszert alakítsanak ki a fogyatékkal élők parkolási kártyájához.

A projekt fenntarthatósága érdekében a Piemont Régió létre akar hozni egy állandó munkacsoportot az összes érdekelt fél bevonásával (ideértve képviselője a fogyatékosokat képviselő nagyobb szövetségeket). A már meglévő IKT-platform az autókkal kapcsolatos információk kezelésére (autók állami nyilvántartása), az egészségügyi információk kezelésére vonatkozó IKT-platform, és a személyes adatok kezelésére szolgáló IKT eszközök integrálása szükséges az adatok hatékonyabb felhasználása érdekében, hogy egy integrált IKT-adatbázist hozzanak létre.

A végfelhasználók bevonása olyan témákban, mint az egészségügy, a társadalmi részvétel és a fenntartható mobilitás bizonyult a helyes megközelítésnek a szűk keresztmetszetek és problémák leküzdésére a szabályozási keret alkalmazásában.

A pilot hozzájárul az Európai Unió Tanácsa 8546/98 sz. ajánlásának végrehajtásához, amelynek a igazolásrendszere már 15 európai országban van hatályban. A pilot eredmények átadhatósága más közép-európai városoknak ösztönözheti egy regionális Living Lab kialakítását a témában.

További információk a honlapon: http://www.regione.piemonte.it/innovazione/index.php?option=com_content&task=view&id=2183

Kapcsolatba léphet a CentraLab eEgészségügy pilot-jának felelőseivel:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.